Jednoduchý recept

Zapečené čínské zelí se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41909
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
200 g Špekáčky
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Zakysaná smetana
400 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
2% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 147 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zapečené čínské zelí se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky.

2

Špekáčky oloupeme, nahrubo nastrouháme a nasucho opečeme v pekáčku. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a chvíli společně opékáme.

3

Do základu vsypeme čínské zelí, osolíme, opepříme, podlijeme lžící vody a podusíme 5 minut. Promícháme a zalijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vejcem a solamylem.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept