Zapečené čínské zelí se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené čínské zelí se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41909 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
200 g | Špekáčky |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
400 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 74,2mg |
Draslík | 329,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené čínské zelí se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky. |
2 | Špekáčky oloupeme, nahrubo nastrouháme a nasucho opečeme v pekáčku. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a chvíli společně opékáme. |
3 | Do základu vsypeme čínské zelí, osolíme, opepříme, podlijeme lžící vody a podusíme 5 minut. Promícháme a zalijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vejcem a solamylem. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. |