Kuře v petrželce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v petrželce
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 640,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v petrželce postup přípravy receptu:
1 | V misce našleháme olej s vinným octem, rozetřeným česnekem a oloupanou, nastrouhanou cibulí. Směs podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Připravenou marinádou potřeme omyté, osušené a rozčtvrcené kuře. Necháme do druhého dne v chladničce proležet. |
3 | Kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Před koncem pečení posypeme porce nasekanou petrželkou. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |