Jednoduchý recept

Okurková směs se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41916
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Párky jemné
1 kávová lžička Sůl
100 g Zakysaná smetana
200 g Žampiony čerstvé
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 758kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 220 mg
12% Bílkoviny 6 g

Okurková směs se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Párky nakrájíme na kostičky. Omytou, neoloupanou okurku nakrájíme na malé kousky, osolíme a necháme chvíli stát.

2

V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme lžící vody a chvíli podusíme. Přidáme párky, okořeníme a za stálého míchání krátce opékáme.

3

Když párky pustí šťávu, vmícháme nakrájenou okurku a vše podusíme pod pokličkou asi 10 minut.

4

Nakonec pokrm zjemníme zakysanou smetanou a krátce povaříme.

5

Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept