Skopová svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová svíčková
Skopová svíčková
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Olej rostlinný |
4 g | Pepř cayenský |
4 g | Pepř černý celý |
750 g | Skopová plec |
50 g | Slanina vepřová |
3 dl | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
10 cl | Víno bílé |
7 dl | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 673,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 389,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Skopová plec, Smetana zakysaná 14%, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová svíčková postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka na oleji |
2 | osmažíme. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme studeným vývarem, vložíme všechno koření, citronovou kůru, sůl, maso, uvedeme do varu a dusíme. Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme víno, scedíme a opět krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s knedlíkem a brusinkový kompotem.