Recept

Čočková kaše s kroupami a jarní cibulkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 41918

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Cibulka jarní
200 g Kroupy ječné
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
200 g Čočka velkozrnná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
20% Sacharidy 71 g
5% Tuky 4 g
15% Sodík 310 mg
32% Bílkoviny 18 g

Čočková kaše s kroupami a jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Kroupy dobře promyjeme, dáme do rendlíku, přilijeme 6 dl vody s 0,5 lžičkou soli, přidáme bobkový list a kroupy uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 1 hodinu.

2

Čočku přebereme, promyjeme, dáme do hrnce a zalijeme 5 dl vody. Necháme ji asi hodinu namočenou, pak ji přivedeme k varu a pomalu ji vaříme 10 minut. Pak vodu scedíme, přilijeme čerstvou vodu (4 dl), přidáme 1 lžičku soli, 1 lžičku majoránky, 2 stroužky česneku. Čočku vaříme doměkka dalších 30-35 minut.

3

Uvařené kroupy a čočku scedíme z přebytečné vody, z krup vyjmeme bobkový list, z čočky vyjmeme uvařený česnek a společně je promícháme. Vzniklou kaši dochutíme prolisovaným česnekem (2 stroužky), případně dochutíme solí.

4

Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli krátce osmažíme dorůžova.

5

Kaši rozdělíme na talíře, přelijeme omastkem s cibulkou, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept