Ricottová náplň v kuřecích stehýnkách se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottová náplň v kuřecích stehýnkách se zeleninou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 41919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
400 g | Fazole červené |
800 g | Kuřecí stehna |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
12 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Ricotta |
6 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Fazole červené, Kuřecí stehna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottová náplň v kuřecích stehýnkách se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory a vaříme ve slané vodě asi 15 minut, slijeme a necháme okapat. Česnek oloupeme, prolisujeme do misky a smícháme s 4 polévkovými lžícemi oleje, ricottou, solí a pepřem. |
2 | Na stehýnkách uvolníme kůži. Prstem oddělíme kůži od masa a vytvoříme váček, který lžící naplníme ricottovou náplní. Potom stehýnka osolíme a opepříme. |
3 | Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme 4 polévkové lžíce oleje a stehýnka po obou stranách opečeme. Potom je vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut. |
4 | Brambory nakrájíme na kousky, vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme zbývajícím olejem a okořeníme pepřem. Dáme do trouby ke stehýnkům a během 10 minut je dopečeme. |
5 | Omyjeme fazolky, očistíme a vaříme ve slané vodě asi 10 minut, potom slijeme. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky, podusíme asi 4-5 minut na rozpáleném másle a okořeníme solí a pepřem. |
6 | Kuřecí stehýnka podáváme na talířích s bramborami, ozdobené kroužky podušené cibule a drobně nasekanou jarní cibulkou. |