Recept

Skopová kýta po lovecku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41921

Ingredience

50 g Cibule
1 ks Citrony
10 g Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
750 g Skopová kýta
50 g Slanina vepřová
5 g Sůl
100 g Tuk
6 dl Voda pitná
150 ml Víno červené
150 g Zelenina kořenová
Směs koření
1 ks Bobkový list
3 g Jalovec
4 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
2 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
13% Sacharidy 46 g
64% Tuky 48 g
26% Sodík 530 mg
50% Bílkoviny 28 g

Skopová kýta po lovecku postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na tuku. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a nakrájenou zeleninu, dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme vodu, rozšleháme, vložíme jalovec a ostatní koření, kousek pokrájeného citronu, trochu octa, protlak, maso. Za občasného obracení a polévání šťávou dusíme

2

doměkka. Před koncem přilijeme víno. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, přecedíme přes síto, dokořeníme podle chuti citronovou šťávou a cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept