Skopové ze skotska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové ze skotska
Skopové ze skotska
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
750 g | Skopová kýta |
5 g | Sůl |
80 g | Tuk |
600 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 499,7mg |
Vláknina | 444,0mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové ze skotska postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Potom na tuku zprudka osmažíme po všech stranách. Zakryjeme pokličkou a dále dusíme 30 minut. Hotové maso vyndáme a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočinout. Šťávu zředíme trochou vývaru, přecedíme a podle potřeby osolíme, přidáme podušený česnek. Vhodným doplňkem je čerstvé máslo. |