Podkrkonošské skopové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podkrkonošské skopové
Podkrkonošské skopové
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
750 g | Skopové maso přední |
5 g | Sůl |
20 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 535,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Skopové maso přední, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podkrkonošské skopové postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme nakrájené maso, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, podlijeme a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou (do roztopeného másla v kastrůlku jsme vmíchali mouku), kterou rozředíme vývarem, a rozšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek a koření. |