Recept

Šurymajzl - fazolová kaše s kroupami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41929

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Fazole
150 g Kroupy ječné
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
100 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
1,9 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 071kJ
20% Sacharidy 73 g
18% Tuky 13 g
26% Sodík 520 mg
37% Bílkoviny 21 g

Šurymajzl - fazolová kaše s kroupami postup přípravy receptu:

1

Fazole promyjeme a namočíme do studené vody (7.5 dl) den dopředu. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme čerstvou vodou (6 dl) a pomalu je uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 30-45 minut, podle druhu.

2

Kroupy promyjeme v sítu, dáme je do hrnce, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je doměkka. Kroupy vaříme přibližně 45 minut.

3

Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

4

Uvařené kroupy a fazole scedíme z přebytečné vody a v míse je promícháme se solí, pepřem a majoránkou.

5

V pánvi na rozpuštěném másle vysmažíme slaninu do zlatých škvarků, které opatrně vyjmeme z omastku. Na něj dáme cibuli a osmažíme ji dozlatova.

6

Šurymajzl rozdělíme na talíře, polijeme omastkem s cibulkou, ozdobíme slaninovými škvarky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept