Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 4193
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Květák
50 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
150 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 870kJ
5% Sacharidy 19 g
46% Tuky 34 g
29% Sodík 574 mg
34% Bílkoviny 19 g

Květákový nákyp postup přípravy receptu:

1

Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a osolíme. Postupně vymícháme řidší kaši. Do téměř vychladlé kaše zamícháme postupně žloutky, jemně nakrájené maso a tuhý sníh z bílků.

3

Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme růžičky květáku, pokryjeme je směsí a pokapeme máslem.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept