Rizoto se sušenými rajčaty na slunci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se sušenými rajčaty na slunci
Rizoto se sušenými rajčaty na slunci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41930 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek mražený |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
350 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Šafrán |
50 g | Šunka parmská |
75 g | Sýr Parmezán |
1,5 dl | Víno bílé |
8,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 224g |
---|---|
Cholesterol | 24,1mg |
Draslík | 9g |
Vláknina | 74g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 605,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Máslo čerstvé, Olej olivový, Rýže Arborio, Šafrán, Šunka parmská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se sušenými rajčaty na slunci postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme. |
2 | Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly. |
3 | Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký. |
4 | Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem. |