Jednoduchý recept

Věnečky z opalovaného těsta

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41932
Kategorie: Zákusky

Ingredience

4 g Kypřicí prášek do pečiva
35 g Mouka polohrubá
180 g Mouka pšeničná hladká
180 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
25 g Tuk
5 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná
300 ml Šlehačka Pařížská

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
9% Sacharidy 31 g
58% Tuky 43 g
5% Sodík 93 mg
16% Bílkoviny 9 g

Věnečky z opalovaného těsta postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sádlo, špetku soli a povaříme minutu, přisypeme mouku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme a mícháme, dokud těsto nebude husté a dokonale hladké. Doba vaření je přibližně 3 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Nyní zašleháme do těsta kypřicí prášek a postupně všechna vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček, nemáme-li, naplníme igelitový pytlík a ustřihneme jeden růžek.

2

Plech pomažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a pytlíkem vytlačujeme na plech věnečky. Tvoříme raději menší, při pečení ještě nabudou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 25 až 30 minut. Věnečky necháme vychladnout, podélně je rozřízneme a naplníme pařížskou šlehačkou.

3

Vyskládáme je na servírovací talíř a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept