Slovenský skopový tokáň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenský skopový tokáň
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 dkg | Sádlo škvařené |
1 kg | Skopová plec |
5 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 7,6mg |
Draslík | 116,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenský skopový tokáň postup přípravy receptu:
1 | Vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu na tuku, vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a dále restujeme. Ochutíme kořením, přilijeme víno a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme hořčicí a ještě necháme přejít varem. |
Poznámka
Podáváme s noky.