Jednoduchý recept

Bílé zelí dušené v mléce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 41935

Ingredience

1,5 polévková lžíce Cukr krupice
250 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový oříšek
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1,2 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 970kJ
7% Sacharidy 27 g
17% Tuky 13 g
13% Sodík 263 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bílé zelí dušené v mléce postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba pět minut. Zelí slijeme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudle.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme pokrájené zelí, přidáme mouku, chvilku smažíme, poté vmícháme sůl, muškátový oříšek, cukr, ocet a vroucí mléko. Zelí dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi půl hodiny za občasného míchání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept