Bílé zelí dušené v mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé zelí dušené v mléce
Bílé zelí dušené v mléce
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 41935 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1,2 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 510,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 294,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 402,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé zelí dušené v mléce postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba pět minut. Zelí slijeme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudle. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme pokrájené zelí, přidáme mouku, chvilku smažíme, poté vmícháme sůl, muškátový oříšek, cukr, ocet a vroucí mléko. Zelí dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi půl hodiny za občasného míchání. |