Rýže šafránová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže šafránová
Rýže šafránová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41936 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže Basmati, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže šafránová postup přípravy receptu:
1 | Do misky s teplou vodou dáme šafránové nitky a necháme 10 minut máčet. Vodu a rýži dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu, přidáme šafrán a šafránovou vodu a zamícháme. Zmírníme var a necháme rýži bublat 10 minut v nezakrytém hrnci, dokud se nevstřebá voda. Poté přikryjeme poklicí a necháme na minimum vařit 10 minut. |
2 | Rýži přendáme do mísy, posypeme praženými mandlemi a podáváme. |