Citronové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové brambory
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41938 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová kůra, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce vydrhneme kartáčkem a vaříme v dostatečném množství osolené vody 15 minut. |
2 | Ve woku rozehřejeme máslo, přidáme citronovou šťávu a kůru, kopr, sůl a pepř. |
3 | Brambory scedíme a přendáme do servírovací mísy. Přelijeme brambory citronovým máslem a promícháme. Ozdobíme pažitkou a podáváme horké. |