Pesto rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pesto rýže
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41941 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže dlouhozrnná |
150 g | Rýže indiánská |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 385,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Rýže indiánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pesto rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži dáme do hrnce a zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 20 minut, poté scedíme a necháme v teple. |
2 | Lístky bazalky otrháme a nasekáme. Dáme stranou 25 g piniových semínek a zbytek nastrouháme nadrobno. Smícháme bazalku, pinie, utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán a vznikne nám omáčka pesto. |
3 | Rýži smícháme s omáčkou a podáváme teplou posypanou zbývajícími piniovými oříšky. |