Valašská pohanková kaše naslano - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašská pohanková kaše naslano
Valašská pohanková kaše naslano
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 41942 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
250 g | Pohanka |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 22,1mg |
Draslík | 104,1mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 12,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pohanka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašská pohanková kaše naslano postup přípravy receptu:
1 | Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ji odkapat. Dáme ji do zapékací mísy a nasucho ji za stálého častého promíchání osmažíme téměř dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Potom pohanku zalijeme 8 dl vody, přimícháme 0.5 lžičky soli a pod pokličkou ji dusíme doměkka. Dusíme přibližně 10-15 minut, kontrolujeme, abychom ji nepřevařili, případně po lžících doléváme horkou vodu (až 2 dl). |
2 | Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a usmažíme dozlatova. Slaninové škvarky vyjmeme a na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova. |
3 | Pohankovou kaši dochutíme solí, rozdělíme na talíře, každou porci omastíme škvarky, ozdobíme cibulí a podáváme. |