Žluté fazolky s medovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žluté fazolky s medovou zálivkou
Žluté fazolky s medovou zálivkou
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41947 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
80 ml | Mošt jablečný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřový bok |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 416,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Med včelí, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mošt jablečný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žluté fazolky s medovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky vložíme do kastrolu spolu s bůčkem, přelijeme vodou a na malém plameni vaříme zhruba hodinu. Poté bůček vyjmeme a použijeme jinak. Fazolky scedíme, necháme okapat, podáváme posypané jemně pokrájeným koprem a přelité medovou zálivkou. |
2 | Zálivku připravíme smícháním moštu, medu a soli. Směs zahřejeme, ale nevaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.