Skopový kotlíkový perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový kotlíkový perkelt
Skopový kotlíkový perkelt
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 dkg | Sádlo škvařené |
80 dkg | Skopové maso přední |
5 g | Sůl |
2 dl | Víno červené |
40 dkg | Zelí hlávkové bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 160,1mg |
Draslík | 913,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový kotlíkový perkelt postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kostky. Vložíme do kotlíku a osmažíme ve vlastní šťávě, vody dáváme málo. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vína, zamícháme a přidáme k masu. |
2 | Vložíme zelí pokrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a dusíme |
3 | v malém množství vody doměkka. |