Recept

Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41957
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Květák
60 g Mandle
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
Na omáčku
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
300 ml Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,730 kcal
Kilojoule 7 237kJ
8% Sacharidy 27 g
242% Tuky 181 g
12% Sodík 247 mg
14% Bílkoviny 8 g

Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky (košťál použijeme pro jiné vaření).

2

Na másle osmažíme mandle, až zezlátnou. Do vroucí osolené vody vložíme růžičky květáku a uvaříme.

3

V mezičase v rendlíku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní pomerančovou šťávu, cukr a za stálého míchání alespoň 10 minut vaříme při mírné teplotě. Na závěr vmícháme mandle.

4

Uvařený květák scedíme, necháme okapat a podáváme přelitý omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept