Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi
Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41957 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Květák |
60 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
300 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 252,0mg |
Draslík | 704,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 150,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 232,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Mandle, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky (košťál použijeme pro jiné vaření). |
2 | Na másle osmažíme mandle, až zezlátnou. Do vroucí osolené vody vložíme růžičky květáku a uvaříme. |
3 | V mezičase v rendlíku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní pomerančovou šťávu, cukr a za stálého míchání alespoň 10 minut vaříme při mírné teplotě. Na závěr vmícháme mandle. |
4 | Uvařený květák scedíme, necháme okapat a podáváme přelitý omáčkou. |