Černohorský šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černohorský šašlik
Černohorský šašlik
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41958 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
50 g | Cibule |
50 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
750 g | Skopová kýta |
150 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 189,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 357,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černohorský šašlik postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu očistíme, nakrájíme menší kousky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a olejem, napěchujeme mezi dva talíře spolu s nakrájenou cibulí a necháme proležet. Potom zprudka na oleji osmažíme. Plátky slaniny a rajčat opečeme. Můžeme též grilovat. |
Poznámka
Na dušenou rýži narovnáme střídavě maso, plátky slaniny a rajčata.