Zapečená rajčata se žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčata se žervé
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4196 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 hrst | Bazalka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Rajčata |
6 ks | Sardelová očka |
1 špetka | Sůl |
300 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 224,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sardelová očka, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rajčata se žervé postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, seřízneme asi v jedné třetině a vydlabeme. |
2 | Na náplň smícháme žervé, olivový olej, špetku soli a nasekané bazalkové lístky. |
3 | Rajčata naplníme směsí, navrch přidáme sardelku nebo trošku sardelové pasty, přiklopíme odříznutými kloboučky a naskládáme do zapékací mísy. Pokapeme olivovým olejem, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky nebo tenké proužky, přidáme vydlabanou dřeň z rajčat a v troubě předehřáté na 200C pečeme asi 15min. |
4 | Podáváme teplé, nejlépe s čerstvým pečivem. |