Recept

Skopová kýta podle bači

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41962
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 dkg Celer bulvový
10 dkg Cibule
6 ks Jalovec
1 l Mléko acidofilní
5 dkg Mouka pšeničná hladká
3 dkg Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
3 dkg Petržel kořen
5 dkg Sádlo škvařené
60 dkg Skopová kýta
5 dkg Slanina vepřová
0,3 l Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 982 kcal
Kilojoule 4 109kJ
23% Sacharidy 84 g
100% Tuky 75 g
31% Sodík 630 mg
80% Bílkoviny 45 g

Skopová kýta podle bači postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, naložíme přes noc do mléka. Maso opláchneme, osušíme potřeme solí a prošpikujeme slaninou.

2

Sádlo a slaninu rozpálíme, osmažíme na nich veškerou zeleninu i cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme koření a maso. Přiklopíme poklicí a za stálého podlévání dusíme doměkka. Před koncem dáme vysmahnout do trouby. Hotové maso vyndáme, nakrájíme, do šťávy zavaříme smetanu s rozkvedlanou moukou. Dobře provaříme, naředíme vodou podle potřeby a prolisujeme na maso.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem a brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept