Skopová kýta podle bači - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta podle bači
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 dkg | Celer bulvový |
10 dkg | Cibule |
6 ks | Jalovec |
1 l | Mléko acidofilní |
5 dkg | Mouka pšeničná hladká |
3 dkg | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
3 dkg | Petržel kořen |
5 dkg | Sádlo škvařené |
60 dkg | Skopová kýta |
5 dkg | Slanina vepřová |
0,3 l | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 45,6mg |
Draslík | 882,1mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Skopová kýta, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta podle bači postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, naložíme přes noc do mléka. Maso opláchneme, osušíme potřeme solí a prošpikujeme slaninou. |
2 | Sádlo a slaninu rozpálíme, osmažíme na nich veškerou zeleninu i cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme koření a maso. Přiklopíme poklicí a za stálého podlévání dusíme doměkka. Před koncem dáme vysmahnout do trouby. Hotové maso vyndáme, nakrájíme, do šťávy zavaříme smetanu s rozkvedlanou moukou. Dobře provaříme, naředíme vodou podle potřeby a prolisujeme na maso. |
Poznámka
Podáváme s knedlíkem a brusinkovým kompotem.