Tvarohové buchty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové buchty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4197 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kostka | Droždí |
1 hrst | Hrozinky |
2 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuk Hera jedlý |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 297,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové buchty postup přípravy receptu:
1 | Prosijeme mouku a do důlku rozdrobíme droždí, které pocukrujeme a dáme vykynout do tepla kvásek. |
2 | Po vzejití přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr, heru a vlažné mléko. |
3 | Vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout. |
4 | Připravíme nádivku - smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a rozinky. |
5 | Nádivka musí být vláčná, naředíme trochou mléka. |
6 | Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj placičky,které plníme tvarohem. |
7 | Zabalíme do kuličky, potřeme rozehřátou herou a dáme do vymazaného pekáče v vyšším okrajem. |
8 | Pečeme v předehřáté troubě. |