Recept

Filety ze štiky pečené se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41974
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Cuketa
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Štika obecná
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 307kJ
6% Sacharidy 21 g
54% Tuky 41 g
31% Sodík 611 mg
47% Bílkoviny 27 g

Filety ze štiky pečené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Štiku vyfiletujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, cuketu rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme cuketu a papriku a za stálého míchání smažíme do změknutí. Poté vmícháme rajčata, pepř a dusíme bez poklice, až se tekutina vydusí, občas promícháme.

3

Do olejem vymazané zapékací mísy poskládáme filé ze štiky, překryjeme směsí zeleniny, přelijeme smetanou, zasypeme sýrem, petrželovou natí a strouhankou. Rybu pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny. Servírujeme v míse, ve které se ryba pekla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept