Kapr v kořeněné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v kořeněné marinádě
Kapr v kořeněné marinádě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 41975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1,5 kg | Kapr obecný |
50 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
120 ml | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
6 ks | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Celerové semínko |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Celerové semínko mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na 6 porcí. |
2 | V širokém kastrole svaříme ve vodě ocet, sójovou omáčku, pepř, nové koření, bobkový list, hořčičná a celerová semínka, česnek, chilli papričku, hrubě nasekané cibule, kořenovou zeleninu nakrájenou na velké kostky, sůl a cukr. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut, poté do marinády vložíme v jedné vrstvě porce kapra a dbáme, aby byly ponořené. Rybu v marinádě zahříváme, ale nevaříme. Po 1/2 hodině kastrol odstavíme a rybu v marinádě necháme vychladnout. Poté ji opatrně vložíme na servírovací mísu, přelijeme přecezenou marinádou a v chladničce necháme vychladit. |