Recept

Kapr v kořeněné marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 41975
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
1,5 kg Kapr obecný
50 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
120 ml Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
6 ks Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Celerové semínko

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
9% Sacharidy 33 g
47% Tuky 35 g
14% Sodík 286 mg
89% Bílkoviny 50 g

Kapr v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:

1

Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na 6 porcí.

2

V širokém kastrole svaříme ve vodě ocet, sójovou omáčku, pepř, nové koření, bobkový list, hořčičná a celerová semínka, česnek, chilli papričku, hrubě nasekané cibule, kořenovou zeleninu nakrájenou na velké kostky, sůl a cukr. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut, poté do marinády vložíme v jedné vrstvě porce kapra a dbáme, aby byly ponořené. Rybu v marinádě zahříváme, ale nevaříme. Po 1/2 hodině kastrol odstavíme a rybu v marinádě necháme vychladnout. Poté ji opatrně vložíme na servírovací mísu, přelijeme přecezenou marinádou a v chladničce necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept