Řezy z lososa v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z lososa v marinádě
Řezy z lososa v marinádě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
600 g | Losos obecný |
1 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Žampiony čerstvé |
Na vývar | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Losos obecný, Paprika červená, Žampiony čerstvé, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z lososa v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Lososa nakrájíme na 4 silné řízky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kostky, citron nakrájíme na měsíčky. |
2 | Ve vodě zhruba 20 minut vaříme kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí, citronem a vínem. Poté marinádu přecedíme do čistého hrnce, přidáme jarní cibulky, papriku, žampiony, pepř a dalších 10 minut vaříme na mírném plameni. Poté necháme vývar vychladit. |
3 | Řezy z lososa vložíme do širokého kastrolu, přelijeme vychladlou marinádou a zhruba 1/2 hodiny prohříváme, ale nevaříme. Lososa servírujeme přelitého marinádou a posypaného petrželovou natí. |