Recept

Řezy z lososa v marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41976

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
600 g Losos obecný
1 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Žampiony čerstvé
Na vývar
1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
50 g Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 597kJ
12% Sacharidy 42 g
48% Tuky 36 g
17% Sodík 347 mg
67% Bílkoviny 38 g

Řezy z lososa v marinádě postup přípravy receptu:

1

Lososa nakrájíme na 4 silné řízky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kostky, citron nakrájíme na měsíčky.

2

Ve vodě zhruba 20 minut vaříme kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí, citronem a vínem. Poté marinádu přecedíme do čistého hrnce, přidáme jarní cibulky, papriku, žampiony, pepř a dalších 10 minut vaříme na mírném plameni. Poté necháme vývar vychladit.

3

Řezy z lososa vložíme do širokého kastrolu, přelijeme vychladlou marinádou a zhruba 1/2 hodiny prohříváme, ale nevaříme. Lososa servírujeme přelitého marinádou a posypaného petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept