Zapečený mořský jazyk s burskými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený mořský jazyk s burskými oříšky
Zapečený mořský jazyk s burskými oříšky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41982 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský jazyk |
1 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Ořechy burské pražené |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 ml | Zakysaná smetana |
3 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Citronová šťáva, Ořechy burské pražené, Pepř cayenský, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený mořský jazyk s burskými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Mořské jazyky opláchneme, osušíme a osolíme. Vyloupané burské oříšky rozdrtíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | V misce smícháme rozdrcené burské oříšky se smetanou, citronovou šťávou, zázvorem a cayennským pepřem. |
3 | Mořské jazyky narovnáme do máslem vymazaného pekáče, přelijeme burskou omáčkou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 1/4 hodiny. Podáváme posypané petrželovou natí. |