Polévka z krevet s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z krevet s fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41984 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
200 g | Fazolky mražené |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
300 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 g | Petržel - nať |
20 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 96,8mg |
Draslík | 574,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 425,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolky mražené, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup ostrý, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z krevet s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Do pánve s rozehřátými 30 g másla, přidáme krevety a chvilku je opečeme. |
2 | V hrnci rozpálíme 30 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme na kolečka nakrájený česnek, posypeme mletou paprikou, vysypeme fazolky, přidáme kečup, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Potom vhodíme nasekanou petrželku, drobně nakrájený pórek, vše zalijeme vývarem, povaříme 15 minut. Nakonec přisypeme opečené krevety, podle chutě osolíme, opepříme a povaříme ještě 5 minut. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s pečivem.