Skopová plec s cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 g | Nové koření celé |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
600 g | Skopová plec |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
140 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 259,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Sůl, Cibule, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Skopová plec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Omyté maso vložíme do hrnce, přidáme ocet, bobkový list, nové koření a pomalu vaříme. Uvařené maso nakrájíme na porce. |
2 | Omáčka: jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, přilijeme vlažný vývar a rozšleháme. Potom povaříme, vlijeme smetanu, ochutíme octem, solí a cukrem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory, sypané petrželkou.