Pečené krevety v kořeněné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené krevety v kořeněné omáčce
Pečené krevety v kořeněné omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41986 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
Na omáčku | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Bazalka sušená |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,1 kávová lžička | Tabasco |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
0,5 polévková lžíce | Víno madeira |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 43,7mg |
Vláknina | 655,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Oregano sušené, Pepř cayenský, Sůl, Tabasco, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Bazalka sušená, Olej olivový, Omáčka sójová, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené krevety v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř. |
3 | Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout. |
4 | Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. |
5 | Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme. |