Recept

Pečené krevety v kořeněné omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41986
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Krevety tygří - loupané
50 g Máslo čerstvé
Na omáčku
0,3 kávová lžička Bazalka sušená
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
80 ml Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Oregano sušené
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,1 kávová lžička Tabasco
0,3 kávová lžička Tymián sušený
0,5 polévková lžíce Víno madeira
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
3% Sacharidy 10 g
46% Tuky 34 g
13% Sodík 256 mg
83% Bílkoviny 46 g

Pečené krevety v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:

1

Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.

2

V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.

3

Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.

4

Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.

5

Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept