Recept

Rýžovo-jáhlový nákyp s ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 41987
Kategorie: Rýže

Ingredience

100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 ks Cukr vanilka
4 polévková lžíce Hrozinky
4 ks Jablka
100 g Jáhly - loupané proso
20 g Máslo čerstvé
1 l Mléko plnotučné
100 g Rýže loupaná
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
100 g Švestky sušené
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 555kJ
39% Sacharidy 140 g
121% Tuky 91 g
8% Sodík 155 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rýžovo-jáhlový nákyp s ovocem postup přípravy receptu:

1

Jáhly dáme do síta a spaříme je 1 l vařící vody. Dáme je do hrnce, zalijeme 0.5 l mléka, přidáme 2 špetky soli, 50 g cukru a pomalu vaříme doměkka. Občas zlehka jáhly promícháme. Vaříme je přibližně 35 minut.

2

Rýži promyjeme, dáme ji do druhého hrnce, zalijeme 4 dl vody a pomalu vaříme pod poklicí asi 13-15 minut, potom ji odstavíme a necháme pod pokličkou dojít, přibližně 5-7 minut.

3

Jablka omyjeme, rozkrájíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na plátky. V míse je promícháme se třtinovým cukrem. Hrozinky a sušené švestky bez pecek omyjeme v sítu a necháme okapat.

4

Uvařenou rýži a jáhly společně promícháme a dochutíme cukrem. Zapékací mísu vymažeme máslem (1 lžíce) a dáme do ní polovinu rýžové kaše s jáhlami. Na ni poklademe nakrájená jablka s hrozinkami a švestkami. Vrstvu ovoce poklademe plátky másla (20 g). Druhou polovinu rýže s jáhlami položíme na ovoce, vše zalijeme smetanou s rozkvedlaným vejcem a vanilkovým cukrem.

5

Nákyp dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 30 minut dozlatova. Před podáváním nákyp posypeme moučkovým cukrem, podáváme ho teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept