Polníčkový salát s vejci a ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníčkový salát s vejci a ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 41990 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
8 ks | Ředkvička |
300 g | Salát Polníček |
4 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 232,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Ředkvička, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát Polníček, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polníčkový salát s vejci a ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Listy polníčkového salátu omyjeme a necháme okapat. |
2 | Ve 4 dl vody si uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 8-10 minut). Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Ředkvičky a kopr omyjeme, ředkvičky nakrájíme na plátky, z kopru otrháme jemné lístky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. |
3 | V misce si připravíme zálivku: 1 lžíci citronové šťávy smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, přidáme cukr, pepř a sůl podle chuti. Zálivku dobře promícháme. |
4 | Salát roztrháme na menší kousky a dáme ho do mísy. Zlehka přimícháme ředkvičky, vejce, kopr a přelijeme zálivkou. |
5 | Salát servírujeme ihned, jakmile ho připravíme. |