Recept

Polníčkový salát s vejci a ředkvičkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 41990
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
8 ks Ředkvička
300 g Salát Polníček
4 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 631kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 9 g
14% Sodík 282 mg
14% Bílkoviny 8 g

Polníčkový salát s vejci a ředkvičkami postup přípravy receptu:

1

Listy polníčkového salátu omyjeme a necháme okapat.

2

Ve 4 dl vody si uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 8-10 minut). Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Ředkvičky a kopr omyjeme, ředkvičky nakrájíme na plátky, z kopru otrháme jemné lístky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky.

3

V misce si připravíme zálivku: 1 lžíci citronové šťávy smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, přidáme cukr, pepř a sůl podle chuti. Zálivku dobře promícháme.

4

Salát roztrháme na menší kousky a dáme ho do mísy. Zlehka přimícháme ředkvičky, vejce, kopr a přelijeme zálivkou.

5

Salát servírujeme ihned, jakmile ho připravíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept