Paprikový základ - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový základ
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41991 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 82 kcal
Kilojoule 345kJ
1% Sacharidy 3 g
9% Tuky 7 g
132% Sodík 3 g
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 78,3mg |
Vláknina | 955,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Paprikový základ postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme chvíli zpěnit. Osolíme, podlijeme a necháme zakryté dusit, dokud se cibule nerozvaří. Tento základ používáme na omáčky nebo jako šťávu na přelití párků a pod. |