Recept

Filety lososa pečné v listové těstu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41992

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 ks Citrony
2 kávová lžička Koření na ryby
450 g Listové těsto
500 g Losos - filety
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 171kJ
14% Sacharidy 52 g
62% Tuky 47 g
21% Sodík 428 mg
62% Bílkoviny 35 g

Filety lososa pečné v listové těstu postup přípravy receptu:

1

Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, nakrájená rajčata, promícháme a necháme odstát.

2

Filety lososa osolíme, opepříme, posypeme rybím kořením, nakrájíme na větší kousky, necháme zatím stranou.

3

Listové těsto kupované je už rozválené na pláty. Menší pekáč potřeme máslem, vyložíme plátem listového těsta, který také potřeme máslem, na něj dáme druhý plát těsta a rozložíme směs s rajčaty, naskládáme připravené kousky lososa a vše přikryjeme dalším plátem těsta, který opět potřeme máslem, přiložíme ještě jeden plát, potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby, kde necháme péct přibližně 20 minut.

4

Upečené jídlo vytáhneme z trouby, krájíme na úhledné porce, které pokládáme na mělké talíře, ke každé porci přidáme plátek citrónu a podáváme.

Poznámka

Pečeného lososa podáváme jako teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept