Jednoduchý recept

Maďarská omáčka

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 41993
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
40 g Houby čerstvé
5 dl Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
4 g Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
7 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
4% Sacharidy 16 g
35% Tuky 26 g
51% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g

Maďarská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na sádle osmažíme cibuli najemno nakrájenou a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a necháme zakryté dusit 5 minut. Zatím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a přilijeme k paprice, přidáme nadrobno nakrájené houy a 20 minut necháme dusit. Nakonec omáčku scedíme a dochutíme solí a pepřem.

2

Použijeme na maso nebo např. na těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept