Cipetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cipetky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41994 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 ml | Voda pitná |
Na těsto | |
---|---|
60 g | Mouka polohrubá |
5 ml | Olej rostlinný |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 141,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cipetky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, soli a oleje vypracujeme tuhé těsto, které necháme zakryté 1 hodinu uležet. |
2 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta odtrháváme malé kousky a házíme do vroucí vody. Vaříme podle velikosti asi 4-5 minut, vyjmeme nebo scedíme a necháme okapat. Použít můžeme do polévek nebo jako přílohu. |
Poznámka
Těsto se musí nechat 1 hodinu odležet.