Jednoduchý recept

Tarhoňa zavářka

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41995

Ingredience

1 kg Mouka polohrubá
5 ks Vejce slepičí
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 688kJ
34% Sacharidy 123 g
10% Tuky 7 g
3% Sodík 70 mg
44% Bílkoviny 25 g

Tarhoňa zavářka postup přípravy receptu:

1

Z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, podle druhu mouky můžeme pro snadnější zpracování přidat trochu vody, která se poté při sušení vypaří. Těsto zabalíme do mikrotenu a necháme hodinu v chladnu uležet. Potom těsto protlačíme přes cedník s velkými otvory nebo sítem na halušky. Rozprostřeme na papír nebo plátno a necháme na vzdušném místě sušit. Usušenou tarhoňu skladujeme v plátěném pytli na suchém místě.

Poznámka

Těsto se musí nechat 1 hodinu odležet v chladnu, nejlépe v mikrotenovém sáčku proti okorání. Tarhoňa je určena k dlouhodobému skladování, proto se nesmí k její přípravě nikdy použít tuk, protože by v těstu žluknul.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept