Tarhoňa zavářka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tarhoňa zavářka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41995 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Mouka polohrubá |
5 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 123g |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 241,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tarhoňa zavářka postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, podle druhu mouky můžeme pro snadnější zpracování přidat trochu vody, která se poté při sušení vypaří. Těsto zabalíme do mikrotenu a necháme hodinu v chladnu uležet. Potom těsto protlačíme přes cedník s velkými otvory nebo sítem na halušky. Rozprostřeme na papír nebo plátno a necháme na vzdušném místě sušit. Usušenou tarhoňu skladujeme v plátěném pytli na suchém místě. |
Poznámka
Těsto se musí nechat 1 hodinu odležet v chladnu, nejlépe v mikrotenovém sáčku proti okorání. Tarhoňa je určena k dlouhodobému skladování, proto se nesmí k její přípravě nikdy použít tuk, protože by v těstu žluknul.