Recept

Medový koláč s golden sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41996

Ingredience

440 g Cukr krupice
120 g Med včelí
120 g Máslo čerstvé
80 ml Sirup Golden
1 polévková lžíce Soda jedlá
500 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 035kJ
21% Sacharidy 75 g
27% Tuky 21 g
7% Sodík 133 mg
5% Bílkoviny 3 g

Medový koláč s golden sirupem postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme med, golden sirup, cukr, máslo a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Necháme asi 8 minut povařit, potom kastrůlek stáhneme ze sporáku.

2

Přimícháme jedlou sodu a pomocí metly šleháme, dokud se neutvoří pěna. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a medovou hmotu do ní nalijeme. Necháme 30 minut odpočívat, dokud hmota není tuhá.

3

Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a rozetřeme ji na medovou směs. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept