Medový koláč s golden sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový koláč s golden sirupem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41996 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Čokoláda mléčná |
440 g | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
120 g | Med včelí |
80 ml | Sirup Golden |
1 polévková lžíce | Soda jedlá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 9,8mg |
Vláknina | 40,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Soda jedlá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda mléčná, Máslo čerstvé, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový koláč s golden sirupem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku dáme med, golden sirup, cukr, máslo a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Necháme asi 8 minut povařit, potom kastrůlek stáhneme ze sporáku. |
2 | Přimícháme jedlou sodu a pomocí metly šleháme, dokud se neutvoří pěna. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a medovou hmotu do ní nalijeme. Necháme 30 minut odpočívat, dokud hmota není tuhá. |
3 | Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a rozetřeme ji na medovou směs. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a poté podáváme. |