Recept

Vanilkové řezy s broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41999

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Kakao
1200 g Kompot broskvový
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Krém
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
500 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 272kJ
11% Sacharidy 41 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 33 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vanilkové řezy s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Broskvový kompot scedíme, necháme okapat a šťávu odložíme stranou. Broskve nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

V míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci. Přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek do pečiva, nakonec přimícháme mléko a třetinu broskví. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Povrch těsta posypeme zbytkem broskví a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 minut. Po upečení plech vyjmeme, necháme vychladnout.

3

V hrnci smícháme šťávu z broskví, přidáme cukr, vanilkový pudink a ze surovin uvaříme pudink, který poté necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, poté pomocí ručního šlehače postupně přimícháváme do hotového zchladlého pudinku. Směsí potřeme upečené těsto a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept